Feiring 17. mai

Veierland vel ønsker velkommen til feiring av 17. mai og 70 års jubileum for velforeningen

IMG_9921_1024

Den 1. mai fyller Veierland vel 70 år. Vellet vårt ble stiftet 1. mai 1946 og har fra første dag vært en aktiv velforening som de fleste på øya har sluttet opp om og lagt ned mye arbeid i. Velforeningen har i dag 93 medlemmer som er fastboende og 117 medlemmer som er hytteeiere/sommergjester.

Veierland vel har alltid vært kommunens og andre offentlige etaters kontaktorgan og stått på for bl.a. å få kommunalt vann til øya, lokale kloakkløsninger, en ordnet renovasjonsordning, et lokalt brannvern med en brannstasjon på vellet, en sanitetsbil med hjertestarter, skole på øya så lenge det var elevgrunnlag, postkontor ved vellet, buss- og fergeavganger, ordnet parkering for fastboende på Tenvik og Engø, bedre veier og veibelysning, skilting og informasjon om øya og skrevet to bøker om Veierland. Listen er lang og enda er ikke all aktivitet rundt velhuset vårt nevnt.

Vi ønsker å feire vellet vårt og vil gjøre dette på 17. mai. 17.mai i år blir ikke som tidligere. Pga konfirmasjon i pinsen, vil det ikke bli gudstjeneste i Veierland kirke 17. mai. Det vil derfor heller ikke bli 17.mai tog fra kirken. Siden vi ikke lenger har skole, vil barna her ute gå i tog på Nøtterøy og dra til sine respektive skoler etterpå for lek og samvær.

Men, vi vet at mange andre ønsker å feire 17. mai på Veierland. Derfor inviterer vi til fest for barn og voksne på Veierland velhus.

Siden vi også feirer vellets 70års- jubileum spanderer vellet hele feiringen. Det blir kaffe, kaker, pølser og annet godt helt gratis!

Kommer det barn blir det leker for barna.

Vellet starter feiringen kl.1330 og avslutter ca. Kl. 1600.

Hjertelig velkommen til vår feiring. Vi håper mange fastboende, hytteeiere og tilreisende ønsker å feire sammen med oss.

Vennlig hilsen Veierland vel