Referat fra medlemsmøte 26-05-2016

REFERAT FRA MEDLEMSMØTE I VEIERLAND VEL 26. MAI 2016
Referent: Julie Bjørnlie

Tilstede:
4 styremedlemmer og 19 medlemmer

1. Post og orienteringer
Lise er i kontakt med kommunen ang oppussing av ventebua på Vestgården og følger dette nøye opp.

Carl Stousland mener det er viktig å komme med en plan til kommunen. Han har tegnet to skisser, en hvordan det ser ut per dags dato og en hvordan det kan bli i fremtiden for å starte en diskusjon. Det er viktig med et fint første inntrykk av øya. Han presiserer at det er viktig å tenke fremtidsrettet og det er viktig med mulighet for et lite kjølerom hvor man kan hente matkasser som er et tilbud som flere og flere benytter seg av.

Parkering til ATV og golfbiler er det flere som ser behov for. Det er viktig å finne en god løsning på dette.

De grønne syklene ble plassert foran postkassen, men er nå flyttet så det er lettere å komme til postkassen.

Pga. av planlagt oppussing av ventebua blir de som oppbevarer sykler der bedt om å fjerne dem fra boden.

2. Skolen som kystledhytte. Orientering ved Anne Sjømælin, Oslofjorden Friluftsråd
Anne Sjømelding fra Oslofjordens Friluftsråd kom for å fortelle om deres arbeid med kystled hytta på den gamle skolen. Kystledhytta blir den 21. hytta i Vestfold.

Veierland-skole-(27)

Veierland skole er nå innredet som kystledhytte

Det skal være et enkelt konsept og i et lavt prissegment så det er tilgjengelig for alle. Det er en max-grense på tre dager slik at det blir sirkulasjon. Folk må selv vaske seg ut etter bruk. Det er allerede vært stor interesse for kystled hytta og de har mottatt flere henvendelser. Det vil bli holdt en markering 9.juni og vil etter det være mulig å booke seg inn for overnatting. Kystledhytta har to store rom, med felles; kjøkken, bad med dusj og toalett. Det vil være mulig å leie ett eller begge rommene. Det er fire senger + en utslagbar seng på hvert av rommene, så 8-10 personer kan overnatte. Det finnes også handikap toalett. De jobber videre med å utvikle utearealet.

Oslofjordens friluftsråd jobber med ”åpen kyststi” med guide og vil gjerne arrangere det på Veierland fordi det er så mye historie knyttet til øya.

Les mer om Oslofjordens friluftsråd og deres arbeid på deres hjemmeside.
www.oslofjorden.org

Den gamle skolefanen ble funnet på vellet og det er et ønske og et håp om at denne blir stilt ut på kystled hytta. 2017 fyller ”skolen” 100år og det ønsker vi å markere.

3. Nye garsjer på Tenvik. Orientering ved Nils Jørgen Borgland
Garasjesameiet har fått byggetillatelse for 12 nye garasjer. De eksisterende garasjene er for smale, så de nye skal utvides med 0,5 meter per garasje. Det er fem stykker på venteliste.

Hvis det skal bygges flere garasjer hvor de per i dag er planlagt å bygges, må det sprenges bort fjell for å møte etterspørselsen, og det kan bli dyrt. Pris er vanskelig å si på dette tidspunkt, men må regne med pluss minus 100.000kr per garasje. Garasjesameiet jobber med innhenting av anbud. Hvis der er noen flere fastboende som er interessert, kan de henvende seg til Knut Bjørnli per mail: knut@bjornli.no

4. Snilesituasjonen
På forrige vel-møte ble det besluttet at vellet skulle gå til innkjøp av Nemaslug. Styre har innhentet priser og det vil medføre en kostnad på 20.000kr for vellet om det skal gjennomføres. Det er blitt undersøkt om man kan søke om komunal støtte til dette, men det var ingen støtte å få. Det ble tatt en ny avstemming på dette hvor flertallet mener hver og en får gå til innkjøp av nemaslug. Felleskjøpet har det på lager.

5. Eventuelt
Vellet har gått til innkjøp av ny gressklipper som vil gjøre klippejobben enklere. Styre kommer tilbake til en evt dugnadsording på gressklipping når gressklipper er levert.

Minner om:
 • Hver lørdag klokken 14.00 spilles det fotball på vellet. Alle barn er invitert til å bli med.
 • 2 juli klokken 11.00 blir det Sjøvettdag på Tangen brygge.
 • Veierland rundt 23. juli. Neste år fyller arrangementet 100år og det vil bli markert.
 • Torsdag 28 juli klokken 18.00 er konsert i kirken med Steinar Albriksen. Billetter kjøpes i døren.
 • Lørdag 30 juli klokken 18.00 inviterer Destinasjon Veierland til kulinarisk matopplevelse på Veierland vel. Det vil bli servert fire rettes middag med drikke til maten. Etter middagen kan må ha med egen drikke. Billetter koster 500kr og kan kjøpes via facebook, per mail til post@destinasjonveierland.no eller betaling via vipps til Destinasjon Veierland. Påmelding innen 1. juli. Det kommer mer info om meny. Følg med på oppslagstavlene på øya, facebook side eller hjemmeside www.destinasjonveierland.no.
 • Telefonkiosken er endelig flyttet til vellet, men den bør festes bedre.
 • Lekeapparatene skal også flyttes til vellet. Det er gitt skriftlig tillattelse fra kommunen.
 • Basaren er godt i gang og holdes 13, 15 og 16 juli. Men det trengs flere frivillige til ulike oppgaver.
 • Hytteeierforeningen arrangerer opprydding av strendene, våren 2017. Vesar stiller med container. Færder nasjonalpark som du finner på facebook har også en liknede aksjon.
 • Det bør settes opp nytt nett på basketballbanen. Viktig å ha tilbud til unge tenåringer.
 • Destinasjon Veierland mottar mange henvendelser om folk som er interessert i å leie på Veierland. Hvis det er noen som leier ut kan man gi beskjed til Destinasjon Veierland så videreformidler dette.

Referent: Julie Bjørnli