Finn fram

Her kan du finne det du leter etter. Vi benytter både arkiv, kategorier og nøkkelord. Klikke du en kategori får du fram alle sakene i denne kategorien osv.

Kristinaskipet ankommer Veierland

Kristinaskipet til Båsløkka

red 2 for Veierlendingen

url

Kristinaskipet har plass for 12 roere og høvedsmann

Kommer i dag
Kristinaskipet kommer til Båsløkka i dag (25. mai) klokken ca kl. 16.00. Tidspunktet for ankomst er usikkert da hastighet er avhengig av vind, strøm og roernes utholdenhet. De drar fra Tønsberg klokken 11.00. Møt opp og ønsk dem velkommen til Veierland.

Kristinaskipet
Kristinaskipet har fått sitt navn fra Kristina av Tunsberg (1234-1262). Kristina av Tunsberg var datter middelalderkongen Kong Håkon Håkonson (1217-1263) og Margrete Skulesdatter.

I 1256 inngikk Håkon Håkonsen en avtale med spanskekongen Alfonso. Den unge unge Kristina skulle gifte seg med en av kongens brødre i Spania. Håkon Håkonsen utrustet skipet bragte Kristina til Spania. Det er dette skipet som nå er forsøkt gjenskapt av de samme skipsbyggerne som for to år siden sjøsatte en kopi av Osebergskipet.

Kristinaskipet er 10,5 meter langt og 2,5 meter bredt. Man regner med at det skipet som bragte prinsesse Kristina til Spania var over 30 meter langt.

Pilegrimene
Kristinaskipet besøker Veierland for å frakte pilegrimene som deltar i pilegrimsstafetten fra veierland til Engø. Det skjer på onsdag (27. mai).

Se informasjon om pilegrimsstafetten her: Pilegrimsstafetten.