Finn fram

Her kan du finne det du leter etter. Vi benytter både arkiv, kategorier og nøkkelord. Klikke du en kategori får du fram alle sakene i denne kategorien osv.

Ugle i pipa på Vellet

Ugla som ville bli burugle

Disse er med: Marite Juul, Tore Iversen og Vidar Ringstrøm.

I dag er det tirsdag og det er bibliotekdag. Bibliotekaren Marite åpnet biblioteket i peisestua på Vellet — som vanlig. Tore kom for å låne bøker — som vanlig.

Når Tore kommer kan Marite fortelle at det er mus eller rotter i pipa. Hun har god greie på slikt og da det bråkte relativt mye forklarer hun Tore at de høres større enn de er. Eller kanskje det var for å forsikre seg om at Tore skulle våge seg på oppgaven med å fjerne inntrengerne.

Tore tok oppgaven med stort allvor, og trøstet seg med at de hørtes mye større enn de var. For de hørtes faktisk som ganske store. Han fikk tak i en av disse kjekke plastbakkene med litt gjennomsiktige lokk. Feieluken ble forsiktig åpnet mens plastlokket tok lukens plass.

Her var ingen mus, men en stor fugl.

Ny plan. Marites kjekke mann, Vidar ble tilkalt. Han kunne handtere både høns og gjess og burde vel klare denne og.

Han kom, utstyrt med tykke hansker og vilje til innsats. Feieluka ble åpnet, men dette ble ikke enkelt. Det viste seg fort at dette var en stor fugl med masse klør og skarpt nebb. En ugle. Og ugla ville ikke ut. Gutta var faktisk i tvil om feieluka var stor nok. Ugla ville opp i pipa og Vidar ville ha den ned. Ikke samarbeid.

Til slutt fikk et lyst (eller mørkt) hode en idé om at en skulle prøve å få tak i den stakkars fuglen med en pølseklype. Mot absolutt alle odds fikk de tak i et ugleben oppe i pipa. Vidar dro fuglen ned og lirket den ut gjennom feieluka. Deretter opp i plastboksen.

Så vidt jeg kan se av bildet er det en kattugle.

Ugla var i fin form og fløy raskt av sted når de slapp den.

Og Tore fikk med seg noen gode bøker — som vanlig.

Screenshot 05-03-13 22:45

Faktaboks: Veierland vel