Finn fram

Her kan du finne det du leter etter. Vi benytter både arkiv, kategorier og nøkkelord. Klikke du en kategori får du fram alle sakene i denne kategorien osv.

Rottegift på Båsløkka

Rottegift på Båsløkka/Tangen

Bjørn Arve Iversen for Veierlendingen

bilde.dinside.no
Bildetekst: Nattens fangst finner du i skuffen.

Emil
Emil er en ung hankatt hos Anne og Bjørn Arve på Båsløkka. For 5 - 6 dager siden fikk den i seg rottegift. Han ble slapp, røret seg ikke annet enn når vi flyttet den fra det varme baderomsgulvet og opp i stua og tilbake. Han spiste ikke og drakk ikke. Etter to dager slik oppsøkte vi veterinær og fikk konstatert at det var rottegift. Da hadde vi allerede avlyst julen i Rauland og foreberedte jul på Veierland.

Hos veterinæren fikk han et par forskjellige sprøyter og piller for 24 dager. Hos veterinæren var han så dehydrert at det var vanskelig å ta blodprøver. Dessuten får rottegiften blodet til å koagulere — det gjør det ikke lettere. Vi sørget for drikke ved å sprøyte vann inn i munnen og tvinge ham til å svelge.

Nå har han kommet seg veldig. I går var han ute for første gang — med følge. I dag har han stått ved døra og mjauet for å komme ut. Vi har fulgt ham og han har fått være litt alene også. Det ser ut til å gå veldig bra, men vi er jo nervøse siden vi ikke vet hvor/hvordan han fikk i seg giften.

Rottegift
Vær så snill ikke å bruke rottegift. Vi vet ikke om Emil har spist rottegift eller om han har spist mus som har spist rottegift. Siden det har gått så bra kan det være mus.

Bare denne uken hadde veterinæren behandlet flere katter som hadde spist rottegift. Sekretæren hos veterinæren hadde selv en katt som hadde fått i seg gift denne uken. Den var nå lam i bakbena og hun visste ikke hvordan det ville gå.

Alternativ
Vi har et bra alternativ til rottegift. En elektrisk musefelle. Musefella Victor dreper med høyspent. Musa lokkes inn med peanøttsmør, utsettes for høyspent, dør og tømmes så ned i en skuff slik at fella straks er klar for neste mus.

Vi kjøpte en for et par tre uker siden da vi oppdaget at det var mus på loftet. Inn med fella, etter to dager sjekket vi. Da lå det seks mus pent pakket i skuffen. Etter det har vi ikke fanget en eneste mus. Vi regner derfor med at vi har ryddet loftet for i år.

Vil dere kjøpe så kan dere sikkert kontakte Kjell Henrik (Veierlending) i Tønsberg Skadedyrkontroll. Telefon: 900 57 622. ELLER dersom dere holder til på Båsløkka/Tangen så kan dere låne vår. Vi kan både installere og tømme.