Filmkveld fredag 5. juli


Fredag er filmkveld

red 2 for Veierlendingen

Fredag
, 5. juli (førstkommende fredag) er det filkveld på Vellet. Filmklubben viser som vanlig 2 filmer. En for de store og en for de små.

circeline
Fredag, 5. juli (førstkommende fredag) er det filkveld på Vellet. Filmklubben viser som vanlig 2 filmer. En for de store og en for de små.

Cirkeline, Ost og Kjærlighet er en film for alle sier Ellen. Hun mener nok at her er det ingen aldersgrense. Filmen starter klokken 17:00.

Rene fakta er at det er en dansk animasjonsfilm fra 2000. Jeg har ikke sett den, men anmelder i blinde.

Ikke helt uventet handler filmen om Cirkeline og musevennene hennes. Huset de bor i er en blomsterkasse på en balkong i en eller annen by. Moralen i filmen er at de sterke skal hjelpe de svake. Tror det er en film for de litt mindre barna. Den er basert på en litt enklere tegneteknikk enn den vi ofte ser i dag.

The Green Mile begynner klokken 20:00 og har aldersgrense 15 år. Denne har jeg sett, i alle fall deler av den! For meg var det en litt trist film. Jeg har en sart sjel og dette er slike filmer jeg ikke skal se. Jeg gråter ikke når jeg ser film, men inne i meg i ukene etterpå.

Andre, kanskje de fleste, oppfatter det som en positiv film. Uten at jeg skal ha sagt hvordan det gikk med Coffey så er dette en tankevekker. Alle vet at justismord skjer — og noen betaler med sitt liv for det.

32063482-42532dc69081c3d04bf2d0ee2c9da018
Her er en beskrivelse fra Wikipedia: I 60 år har Paul Edgecomb slitt med søvnløshet og dårlig samvittighet. En hendelse fra hans tid som fangevokter på 1930-tallet har festet seg i sinnet for alltid. Paul var på avdelingen for dødsdømte i det beryktede Cold Mountain i depresjonstiden. Her ventet fangene på å gå sin siste vandring, «den grønne mil», over det grønne linoleumsgulvet mot den elektriske stol.

Paul og hans kolleger hadde sett det meste, men var ikke forberedt på John Coffey. En dag ruver giganten i døråpningen, dømt for å ha drept og voldtatt to ni år gamle søstre. Personligheten hans bryter tvert med utseendet. Bak musklene befinner det seg en enkel, mørkredd mann med et godt hjerte.

Snart kommer det for en dag at Coffey har unike evner. Paul er den første som får nyte godt av dem. Den sindige fangevokteren utvikler et vennskap med den milde kjempen, og lar kollegene få ta del i hemmeligheten om ham. Paul begynner for alvor å lure på om Coffey kan være uskyldig.

Men tiden er knapp. Coffey skal snart gå «den grønne mil».