Familien på Gidske

Lanseringsfest hos Karin Bang

red 2 for Veierlendingen

F1010002
Nå blir det fest hjemme hos Karin Bang. Førstkommende tirsdag (3. desember) blir det både bursdag og lanseringsfest hos Karin Bang.

Lanseringsfest
Karin Bang kommer med ny bok. Familien på Gidske — En skjelmsk beretning fra småbylivet i forrige århundre.

Boken selges i bokhandler på Teie og i Tønsberg. Sikkert flere steder også. Lørdag var de utsolgt nede i byen, men de hadde fortsatt noen eksemplarer i bokhandelen på Farmandstredet. Boken kan også kjøpes som e-bok hos tanum.no.

Kjøp boken, ta den med på lanseringsfesten og få den signert av selveste Karin Bang. Det serveres snacks og champagne, men Veierlendingene slippes inn så champagnen kan nok ta slutt. Faktisk ønskes Veierlendingene spesielt velkommen...

Bursdag
Samme dag fyller forfatterinnen ikke 65, ikke 75, men 85 år. Hun er altså født 3. desember 1928. Det er med andre ord mye mer enn en boklansering som skal feires. Karin har bodd på Veierland, og er nå Veierlending, men er født i hovedstaden.

Karin har jo gitt ut flere bøker. Vi nevner Av bokormenes liv, Nordenvind – Sønnenvind, Drømmenes bro, Glemte vinger, Mord i måneskinn (under psevdonymet Fanny Siwers), Seilas med døden (Fanny Siwers), Fjerne seil, Blåst om babord, Seilerberget, Blues, Arv og gjeld (trilogi) og Løveporten. Kanskje glemte vi noen. Ja, Katten på Sjørøverrøya (barnebok sammen med Per Dybvig)

Karin Bang har vunnet en rekke priser. Det blir oppramsing her også. Det har blitt Riksmålsforbundets litteraturpris, Norsk kulturråds Leserprisen, Aschehougprisen, Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris, Gyldendals legat, Kultur- og kirkedepartementets billedbokpris for barne- og undomslitteratur.

Dessuten har hun brent en pris på bålet. Det var kulturprisen fra Nøtterøy kommune. Den havnet på st. Hans-bålet da Høyre, FrP og KrF fjernet boplikten på Veierland — mot veierlendingenes ønske.

Ellers anbefaler vi den nettsiden høyskolen i Vestfold har om Karin Bang: Klikk her