Veierland skole — Etterbruk

Etterbruk av Veierland skole
red 2 for Veierlendingen

Veierland skole er, som de fleste vet, lagt ned. I den forbindelse har Veierland vel kontaktet med saksbehandler, Ole Karsten Onarheim, i Nøtterøy kommune. Dette er mannen som arbeider med etterbruk av skolen.

Veierland vel ønsker at skolen etableres som kystledhytte. De oppfordrer derfor kommunen til å ta kontakt med Oslofjordens Friluftsråd. Vellet ser dette i sammenheng med pilegrimsleden som går nå anlegges fra Oslo til Larvik. Denne vil gå via veierland. Vi kommer tilbake til pilegrimsleden senere.

Kystleden
Oslofjordens Friluftsråd åpnet 4 nye hytter i 2013 og planlegger mange nye. I de 43 hyttene som i dag utgjør kystleden var det over 20 000 overnattinger i 2013. Nesten halvparten av overnattingene var barnefamilier. Ellers var det mange familier/vennegjenger uten barn og noen få skoleturer, firmaturer og foreninger som leide hytter.

Kystledhyttene er et tilbud som gir alle og enhver rimelig adgang til sjøen. De fleste hyttene ligger i tilknytning til kyststier og friområder. Mange av hyttene har robåt tilgjengelig, dermed kan en ro ut for å fiske, eller bare for å nyte kveldssolen eller striregnet.

I tillegg til de vi presenterer her er det 3 hytter på Bolærne også.

Våre 7 nærmeste hytter

Buer%C3%B8ya.1

Buerøya
På Buerøya utenfor Sandejord ligger hytta med skog og svaberg side om side. Her har du sandstrand, gress, svaberg og skog og det er ikke langt til Sandefjord sentrum. Hytta har 6 sengeplasser og springvann. Det er 200 meter å ro over et lite sund for å komme til øya.


Drengestua2

Drengestua på Gokstadholmen
Drengestua på Gokstadholmen har 4 sengeplasser, brønnvann og gasskomfyr. Hele øya er friområde, med en flott eikehage og gressletter som beites av sau. Holmen har strender som består av svaberg og strandenger. Hytta ligger 30 meter fra strandkanten. Det følger med robåt når du leier hytta og det er litt over 1 km å ro fra Ormestadvika.


DSC04253

Hovedhytta på Gokstadholmen
Hovedhytta på Gogstadholmen har 10 sengeplasser, brønnvann og gasskomfyr. Hele øya er friområde, med en flott eikehage og gressletter som beites av sau. Holmen har strender som består av svaberg og strandenger. Hytta ligger 30 meter fra strandkanten. Det følger med robåt når du leier hytta og det er litt over 1 km å ro fra Ormestadvika.


S%C3%B8ndre-Tenvik.1

Søndre Tenvik
Småbruket Søndre Tenvik finner du ved å gå opp på parkeringsplassen og helt opp i sydenden. Der går det en liten vei sydøstover. Her ligger hytta. Hytta har stue/kjøkkenkrok, toalett/dusj og soveloft/soverom og strøm. Eiendommen er offentlig friområde, og det er det gamle våningshuset som nå er kystledhytte. Sørvendt strand, svaberg og store gressletter på området. Det er ikke noen robåt på denne hytta.


Ildeverket.1

Ildverket
Ildverket er en idyllisk øy vest for Tjøme. Hytta ligger lunt på nordsida av øya, og det er flotte sandstrender både på nord-, øst- og vestsiden. Hytta på Ildverket har 4 sengeplasser (et soverom) og du trenger egen båt (bra brygge). Det er også mulig å leie båt på Hvasser dersom du er båtvant. Det er ikke strøm så det blir koking med gass. Drikkevann må du ta med. Utedo 15 m fra hytta. I sommersesongen er det sauer på øya.


Startbua.1

Startbua
Den lille hytta ytterst på losbrygga i Sandøsund er kystledens minste hytte (men kanskje den koseligste), med plass kun til to. Den har ett oppholdsrom med køyeseng, bord, stol og liten kjøkkenkrok med kjøkkenutstyr. Hytta har egen takterrasse med grill og fantastisk utsikt! Toalett i servicebygget 50m unna. Her hentes også drikkevann. Hytta har strøm og varmeovn, og gode, varme dyner.


hytteutsikt1

Tjønneberget
Tjønneberget ligger flott til med utsikt mot Færder Fyr og verdens ende. Hytta har 5 soverom med tilsammen 15 sengeplasser og kan fint benyttes av to familier, to stuer, ett romslig kjøkken med alt utstyr og 2 toaletter Det er imidlertid kun 1 dusj. Det er mulig å leie halvparten av hytta (to eller tre soverom). Fellesrom og dusj deles da med andre leietakere. Tønsberg og Omegn Turistforening har vaffelsalg i underetasjen på dagtid lørdag og søndag, fra kl 10.00 om formiddagen. Kort vei til nydelig sandstrand i lun bukt. Også mange spennende kriker og kroker og huler for barn. Området rundt hytta er bratt.