Filmkveld lørdag 4. mai

Filmklubben viser 2 filmer på lørdag

red 2 for Veierlendingen

Lørdag 4. mai er det filmkveld i regi av Veierland vels filmklubb. Det vises en barnefilm og en voksenfilm.
url

Alle vi barna i Bakkebygrenda
Etter Astrid Lindgrens bok.

Barnefilmen begynner klokken 17:00.

Alle vi barna i Bakkebygrenda, eller «Alla vi barn i Bullerbyn» som den het på Svensk kom mange år etter første filmen om disse barna. «Bara roligt i Bullerbyn» var den første (tror vi). Den kom i 1961 mens Alle barna i Bakkebygrenda kom i 1986.

Bakkebygrenda er en veldig liten grend. Den består av tre hus. Nordgården, Mellomgården og Sørgården. Barna i filmen lever et idyllisk liv på en idyllisk plass. Et drømmeliv for barn. Det er seks barn og de har bestemt seg for at de skal gifte seg med hverandre sånn at de kan fortsette å bo i Bakkebygrenda for alltid.

Filmen er innspilt i Svedetorp der Astrid Lindgrens far bodde. Han vokste opp på Mellomgården. Det er imidlertid bare utendørs innspillingen ble gjort her. Familiene som bodde i husene ble boende under innspillingen. De fleste innspillingslokaler ble funnet i området og lokalbefolkningen var statister. Skolescenene ble spilt inn med bygdas egne barn.

Hunden Acke spilte Svipp i filmen. Det var et problem at Acke ikke hørte forskjell på sitt og Svipp. Acke ble i slutten av filmen byttet ut med en annen hund.

Sikkert en kjempefilm for barna.

url

Dead poets society
Voksenfilmen begynner klokken 20:00 og har 11 årsgrense.

Det er en stund siden jeg så denne filmen. Den handler om en lærer som klarer å få sine studenter interessert i poesi. Gjennom poesien lærer elevene nye ting om seg selv. Ingen action-film med andre ord.

Filmen har fått flere priser, blant annet en Oscar.

Denne kunne jeg tenke meg å se igjen.