Tid for film

Thirteen og Leon

red 2 for Veierlendingen

Neste lørdag (6. april) viser filmklubben 2 filmer. Det er ingen direkte barnefilmer denne gangen.

Thirteen
Her er aldersgrensen 11 år.

Jeg må med en gang si at denne har jeg ikke sett. Jeg synes alltid sånne filmer er skumle. Vet aldri sikkert om det går bra, og går det ikke bra plager det meg i mange uker — noen ganger enda lenger.

Det handler selvfølgelig om en (eller nesten to) 13 år gamle jenter. Tracy skriver dikt og er en vellykket student i LA. Filmen handler mye om forholdet mellom Tracy og hennes skilte mor. På skolen har Tracy det litt tøft og ertes for litt utdankede klær. De kjøper nye, mer trendy, klær av en som selger rimelige klær fra en varebil.

Tracy har en veldig trang til å bli populær. Hun er sint på moren og på ekteskapsbruddet. Noe som medfører både det ene og det andre. En kan vel si hun kommer i dårlig selskap

Det er omtrent her jeg går og legger meg — derfor får jeg aldri med meg slutten. Jeg vet ikke hvordan det går. Det gjør ikke du heller med mindre du ser filmen.

Screenshot 27-03-13 19:50

Leon
Leon har 18-årsgrense.

Trodde egentlig den het «Leon — The Professional». Håper jeg beskriver riktig film...

Leon er en profesjonell leiemorder. Mathilda er en uskyldig, søt jente. Han beveger seg lydløst, dreper profesjonelt og etterlater seg aldri spor. Hun er en 12 år gammel jentunge som etterhvert kjenner hans svakheter.

Meget mot sin vilje knytter Leon seg til Mathilda. De utvikler et rørende vennskap.

Mathildas familie er drept av en hensynsløs og korrupt politimann, Stansfield. Siden Mathilda er eneste vitne til drapene er hun også et mål for Stansfield.

Da er vel plottet klart? En spennende film som fikk gode kritikker da den kom. Litt for tøff (les: for mye følelser) for meg. Jeg har sett hele, dog bit for bit. Leon er en film jeg ikke glemmer så lett.

sniping