Veierland vels 68. basar

Veierlendingenes basar

red 2 for Veierlendingen


Bil
Bildetekst: Vellet kjøpte ny sykebil i 2011 etter en svært vellykket innsamling til formålet. Det er visst ikke lov å kalle den sykebil så da kaller vi den sanitetsbil.Veierland vel har avholdt sin årlige basar. I år var det Monica og Anne som var basarsjefer. To gode naboer som ved en tilfeldighet heter Iversen til etternavn. Da de avholdt sine første basarmøter startet de forberedelsene til Veierland vels 68. basar. Den første basaren ble avholdt på Alby i 1946.

Gevinstene har alltid vært fine og nyttige. I 1956 vant f.eks. Arne Paulsen en stekepanne.

Årets omsetning ble 153.679,-. Dette er «All time high», men bare en snau tusenlapp over rekordåret 2010.

Hovedbasaren
Det å arrangere en slik basar er avhengig av mange ting der vi fremhever to. Oppslutning og erfaring. At arrangementet har stor oppslutning på Veierland er helt klart. Langt over halvparten av alle husstander på Veierland bidrar aktivt for å gjennomføre basaren som går over tre dager. Det er dessuten en massiv og veldig hyggelig oppslutning fra hytte-eiere på Øya. Vi mener flertallet av skriverne var hytte-eiere — og de kommer ofte år etter år.

En av de aller viktigste oppgavene i administrasjonen er å få organisert skriverne. Det sitter til enhver tid 10 - 12 skrivere og noterer navn og nummer på loddkjøperne. Her har Ellen V. gjort en formidabel jobb i flere år. I tillegg til jobben med skriverlogistikken har hun tid til å sitte og skrive også.

Innkjøp av gevinster er også en stor jobb. Radarparet Turid og Berit er årets shoppingeksperter og fikk mye skryt for gevinstutvalget. De begynner så tidlig som mulig for å få med seg salg og gode tilbud. Dermed oppstår problemet med lagring siden vellet ikke selv har kapasitet til dette. De får det til.

Aftentrekningen er en egen avdeling under hovedbasaren. Her trekkes det hver kveld. Her satt Signe nesten hele tiden. Jeg skal ikke røpe en dames alder, men Signe er veldig voksen.

Hovedbasaren sto alene for en omsetning på nesten kr 93.000,-. Nesten 10.000 opp fra i fjor.

Det var mange gaver blant årets gevinster. Vi la spesielt merke til at Autoutstyr as (Jørn Arnesen) hadde bidratt svært generøst.

Kjøkkenet
På kjøkkenet kan de besøkende kjøpe pølser, kaker, vafler, kaffe, te og brus under hele basaren. 4 til 5 personer er i full sving. 2 på kjøkkenet og 2 bak disken pluss hjelp til oppfylling av brus og kaker, fjerning av tomgods osv. Det var Britt som hadde ansvaret for organiseringen på kjøkkenet. Det ble nok bakt et sted mellom 10 og 20 kaker til basaren. Om ikke enda fler.

Det ble solgt usunn mat og drikke for drøye 22.000,- kroner. Dette er 5.000 opp fra fjorårets 17.000,-. Folk koser seg på basar. Det så vi ute også der det til tider var stor mangel på sitteplasser.

Skytingen
Tore var skyteansvarlig. Her ble det kåret vinnere i klasse ung herre, ung dame, dame og herre. Det smalt jevnt og trutt fra luftgeværbanen. Skuteglass til vinnerne.

Skytterne betalte til sammen nesten 9.000,- for å være med i konkurransen om de gjeve skuteglassene. Drøye 1.500,- mer enn i fjor.

Tombolaen
Tombolaen er Marites. Hun og familien driver det hele. Både innkjøp og bemanning. Dette er en helt tradisjonell tombola med alt en familie ikke trenger. Lyssverd og figurer fra Amerikanske TV-serier er vel greie eksempler, men Marite er bibliotekar og du finner en og annen bok der også.

Tombolaen solgte lodd for mellom 11 og 12.000,- i år. Det vil si omtrent som i fjor.
IMG_0133

Bildetekst: Opprydding før 17. mai.


Ballkast
Synne var ansvarlig for ballkastet. Hun hadde skaffet til veie en liten stab som hjalp henne hele kvelden. Dette er en av de aktivitetene de yngre barna setter mest pris på (sammen med fiskedammen). Gevinst hver gang er noe de setter pris på. Det ramlet og skramlet i blekkbokser hele kvelden. Hvem som spiser så mye fiskeboller at de kan forsyne ballkastet med slike vites ikke.

Barna kastet ball for over 6.000,-. Tusen opp fra i fjor.

Fiskedammen
Mens Tombolaen er relativt ny på basaren er fiskedammen en av de aktivitetene som har vært med lenge. Her var det Ellen K. som dro lasset sammen med familien. Det var dessuten flere barn som fikk prøve seg på innsiden av fiskedammen. De fleste barna sto imidlertid i køen på utsiden av fiskedammen. I pausen henger det et stort skilt utenfor «akvariet»: «Fisken sover!»

Her fisket de minste for nesten 8.000,-. Her var det definitivt ikke noe catch and release. Her var det også tusen kroner opp.

Karis hjørne
Kari P. er en av øyas absolutte veteraner. Hun har vært vellets formann i mange år. Representerte Veierland i kommunestyret i flere perioder. Hun har vært basaransvarlig og arrangerte leikarring på vellet i mange år. Nå selger hun Veielandsbøker, Veierlandskalendere og Veierlandsplatter i sin egen lille krok. Hun har en gjestestol som brukes hyppig. Alle kjenner Kari og alle vil slå av en prat.

Omsetningen hos Kari var drøye 4.000,- Her bidro nok kalendersalget godt. I fjor var omsetningen hos Kari nesten 3.000,- lavere.

Veierland vel takker for innsatsen
Vellets styre og basarsjefene takker alle for innsatsen. Enten de var på den ene eller andre siden av bordene.

Det er faktisk denne basaren som er vellets viktigste inntektskilde. På toppen kommer selvfølgelig kakelotteriet på Dagros og dorullsalget. Pengene brukes til øyas beste. Akkurat nå kan vi nevne at det skal bygges nytt uthus.