Julemarked og julegrantenning

Julemarked og julegrantenning

red 2 for Veierlendingen

IMG_0690

To blide bod-damer

Julestart 2016
I år ble julemarkedet og julegrantenningen avholdt på samme dag. Dette var en kjempesuksess og begge deler ble bedre enn noen gang. Stor takk til Anne Kristina Mørk Jakobsen og Caroline Brynildsen som drar i gang julemarkedet og Martin Pedersen som sto bak julegrantenningen.

IMG_0694

Julemarked
Vi er usikre på hvor lenge det har vært julemarked ved Dagros, men det var i alle fall julemarked i 2012. Dermed er det i alle fall det 4. julemarked her ute. Dette julemarkedet ble tidenes beste. Til og med været var fantastisk. Markedet traff et vindu mellom regn og stiv kuling. Kvelden før var det så mye vind at dugnadsgjengen ikke fikk satt opp teltene. De bodene som allerede var satt opp blåste i filler. Så var det sol og stille under julemarkedet. Allerede utpå natten, etter markedet, blåste det med vindstyrke 16 og regnet høljet ned.

Markedet var veldig godt besøkt og det ble meldt om full ferge fra Tenvik. Veldig morsomt for alle som hadde brukt masse tid på å lage alt fra syltetøy og brød fra vedovn til flaggermuskasser og kniver.

Det var minst 13 boder med hyggelige mennesker og stor variasjon i varespekteret. Det var matvarer som røkt fisk, pølser, røkt kjøtt, leverpostei, brød og mye vi har glemt. Det var godsaker som goro, pepperkaker, brente mandler, marsipan, glasserte epler, honning fra Veierland og masse tyske julekaker jeg ikke kan navnet på. Det var syltetøy som vintersyltetøy, forskjellige bær og chilisyltetøy. Det var ullvarer av mange slag som sokker, votter og barneklær. Dessuten fant vi julepynt og serviettringer. Det var harde ting som flaggermuskasser, biekasser, humlekasser, fuglekasser, tennbriketter, kniver og dreide skåler.

Gikk du sulten var det bare din skyld. Dagros serverte julegrøt. Dessuten kunne du få gulasj, smultringer og vafler. Siden vi var på Dagros så ble det servert voksendrikke også.

Rundt bålet satt barna som tente lys når vår lokale eventyrforteller, Bernt Kasberg Evensen, fortalte historier.

IMG_1797

Julegrantenningen
Martin Pedersen er en ny Veierlending som allerede på første medlemsmøte tok på seg oppgaven med å arrangere julegrantenningen ved Vellet. Dette til tross for at siste velmøte var litt skeptiske til hele arrangementet fordi det har vært magert oppmøte de siste årene.

Dette ble et helt nytt arrangement. Det var et flott bål med høyballer rundt, det var servering av vafler, kaker og gløgg. Julenissens hjelper kom med pakker til barna. Han hadde fått beskjed om at det maks kom 13 barn. For sikkerhetsskyld hadde han 20 pakker i sekken. Alle gikk ut. Treet var mer pyntet og fargerikt enn noen gang.

… og det kom folk. Det ble spilt dempet julemusikk. Etter en rask prat fant man at gangen rundt juletreet skulle droppes. Den ville bare avbryte den hyggelige praten rundt bålet og avslutte arrangementet tidligere enn nødvendig.

Fantastisk fint synes vi.

IMG_0699