Veierland vels filmklubb viser ....

Filmsesongen er i gang

red 2 for Veierlendingen

Lørdag
, 25. januar (førstkommende lørdag) kommer årets første filmkveld. Filmklubben viser som vanlig 2 filmer. En for de store og en for de små.Klikk bilde for å se et klipp fra Steamboy


Bernard & Bianca
Bernard & Bianca er barnefilmen. Den startes klokken 17:00. Filmen har norsk tale.

Bernard og Bianca er en ganske tradisjonell Disney-film fra 1977. Filmen ble en av de mest suksessrike filmene i 1977, med en inntjening på over 39 millioner dollar verdensbasis.

Filmen handler om de to musene Bernard og Bianca, samt jenta Penny og juveltyven Madame Medusa. Den lille foreldreløse jenta Penny bor på barnehjem, men blir kidnappet av den onde Madame Medusa som bor på en husbåt ute i sumpene. Hun trenger et barn som er akkurat passe stor for å kunne senkes ned i en brønn hvor det ligger en verdifull diamant ved navn «Djevelens øye». Penny har det ikke bra ombord i husbåten og sender av sted en flaskepost med bønn om hjelp. Flaskeposten blir funnet av en liten internasjonal brigade som er i samme bygning som FN i New York. Her er det en mus fra alle land på jorden, akkurat som alle nasjoner er representert i FN. Sammen drar Bernard og den vakre miss Bianca av sted til sumpene for hjelpe Penny.

Steamboy
Klokken 20:00 blir det japansk animasjon i verdensklasse. Steamboy har 11 års grense.

Vi hopper over det faktum at dette er en av de dyreste animasjonsfilmer som er laget. I alle fall i Japan.

Filmen handler om en ung oppfinner som bor i travle London. På slutten av World Expo, en stor utstilling som viser den aller nyeste teknologi, mottar gutten (Ray) en skjebnesvanger pakke. Den inneholder en «Steam Ball», en bemerkelsesverdig oppfinnelse med komprimert energi.

Enheten ble sendt fra USA etter hans bestefar, Lloyd, for å hindre at O'Hara Foundation i å få tak i den. Men agenter av O'Hara Foundation forfølger Ray i et desperat forsøk på å få tak i «Steam Ball».

For å holde «Steam Ball» unna de onde , benytter Ray den kraften den genererer å drive underlige saker som f. eks. en flygende ryggsekk.