Veierlendingen oppe igjen

Problemer i Veierlendingen

red 2 for Veierlendingen

Banners_and_Alerts_and_Drawing_the_News__Anti-Japan_Protests_and_More_-_China_Digital_Times__CDT_
Bildetekst: Når det ikke hjalp å sabotere programvare så får vi finne på noe annet ….

RapidWeaver
For å kunne lage en avis som Veierlendingen skal mye klaffe. En skal ha et sted å lagre avisa. Dette kalles et webhotell, en skal ha et program for layout etc. og en trenger ofte en del tilleggsprogrammer for å få ting slik en ønsker.

Vårt basisprogram heter RapidWeaver. Det er her vi skriver inn alle våre tekster, laster inn bilder og lager avisa. Til RapidWeaver har vi så en del tilleggsprogram. Realmac som utvikler RapidWeaver sier: «RapidWeaver er alt-i-et-programmet som lar deg lage nettsider slik du alltid har ønsket. Enten det er nettbutikk, flotte fotoalbum eller en blogg så vil RapidWeaver gi deg mulighet til å publisere nettsider som selv proffene vil være stolte av.»

For et par måneder siden kom RapidWeaver 6. RapidWeaver 6 overtok for RapidWeaver 5. Da het det: «• Fem flotte nye tema • Modul for handtering av tillegg (over 1.000 tilgjengelige) • Versjon 6 er den raskeste og mest pålitelige versjon til nå • Superrask publisering (3 ganger så rask) • Ny modul som genererer html-koden automatisk • Automatisk lagring og angremulighet (gå tilbake til den versjonen du hadde i går) • Du kan legge inn kode som gjelder hele nettstedet • Du kan jobbe i fullskjermmodus • Responsive forhåndsvisning (hvordan ser siden ut på mobil) • MasterStyles — stiler som gjelder på alle dine nettsider • Eksempelsider. Klart vi oppgraderte!

Problem
Eneste problem var at nettsidene våre ikke lenger lot seg oppdatere. Webhotellet hos Webhuset aksepterte ikke opplastingen.

I løpet av disse 2 månedene har Realmac oppdatert RapidWeaver 6 hele 4 ganger slik at vi nå har RapidWeaver 6.0.4. Hver gang har de sagt at denne oppdateringen fokuserer på publiseringsmotoren som nå er enda bedre. Tydelig at det er flere enn meg som har slitt. De har nok løst problemer, men ikke mitt.

Jeg har fått mange forslag til løsninger fra Realmacs support-team. Ingen har virket.

Tilbake til start
Dermed har vi nå gått tilbake til den gamle versjonen. Det var heller ikke helt rett fram. Vi hadde nemlig oppdatert noen av de tilleggene vi brukte. Disse gikk dessverre ikke så godt sammen med den gamle versjonen av RapidWeaver.

Nå skal imidlertid alt være tilbake der det var og etter jul en gang regner vi med å forsyne alle med nyheter fra Veierland igjen.

Nyheter
Siden vellet har overtatt vil vi forsøke å få en egen kanal med nyheter fra vellet (referater, årsmeldinger med mer). Dessuten har vi hatt en del bråk med fergen, etterbruk av skolen, øko-landsby på Veierland, brunsniler, garasjesaken, Veierland vels filmklubb, rehabilitering av velhuset osv. Ikke nå, men etter jul.