Pilegrimmene forlater Veierland

Pilegrimene fortsetter sin ferd mot Jerusalem

red 2 for Veierlendingen

Kristina1

Pilegrimene ror mot Engø i motvind. (foto: Svein Aurmark)

Pilegrimsstaven
Med seg har de pilegrimsstaven som skal gå hele veien til Jerusalem. Ikke strake veien, men via Roma. Skal man gå, så er ikke en svipptur innom Roma noe.

Ruta
Stafetten startet i Nidaros og fulgte Gudbrandsdalsleden til Oslo. Derfra gikk turen via Ringerike og nedover Vestfold til Veierland.

De kom fra Tønsberg og tok ferge ut til Veierland. De gikk så en runde på Veierland. Denne runden er merket med pilegrimsmerker.

De forlot Veierland torsdag klokken 16:00 med kurs for Engø. De skulle gå fra Engø til Sandefjord hvor de hadde overnatting. Vår Anne Aashamar fulgte gruppa på turen til Sandefjord.

Videre går turen til Larvik og med båt til Hirtshals. I Danmark følger de Hærveien. I tyskland følger de Ochsenweg til Hamburg derfra følges Via Romea gjennom Tyskland, Østerrike og Italia til Roma.

Tidsplan
Turen gjennom Norge tok 37 dager. I Danmark blir det 21 dager gjennom Jylland og 10 dager i Tyskland frem til Hamburg. De blir i Hamburg et par dager før stafetten fortsetter. Gruppen vil bruke ytterligere 52 dager i tyskland og skal nå grensen til Østerrike 25 august nås grensen til Østerrike. Det skal ta 4 dager å gå gjennom Østerrike. Etter ytterligere 47 dager i Italia ankommer stafettpinnen Roma 14 oktober.

Vandringen i Det hellige land er på 170 km og er planlagt å ta 10 dager.

Kristina3