Martine med delfin på Båsløkka

Martine svømmer med delfin

red 2 for Veierlendingen

IMG_0503
Bildetekst: Martine i vannet med hvalen. Legg merke til at hvalen blåser (tømmer pustehullet for vann).Fredag 05. september var det mange som fikk se delfinen på Båsløkka. Martine Prytz og Kjell Henrik Jacobsen badet med det store dyret.

Martine nølte ikke et øyeblikk. Hev av seg jakka og hoppet uti. Delfinen var nysgjerrig og var stadig bortom for å kikke på henne. Tøffe Martine lot seg ikke affisere av at vi fortalte at det var en tannhval med 40 til 50 skarpe tenner. Kjell Henrik hadde på seg dykkemaske og kunne fortelle at delfinen klødde seg på ankerfestet til en bøye.

Delfinen var i området i flere timer og når ryktet spredde seg på Face og fra munn til øre var det mange som var innom og fikk se det flotte dyret.

Gulflankedelfin og kvitskjeving er de delfiner som er mest observert her. Vi har imidlertid ikke klart å se de lyse siden som kjennetegner begge disse artene. Ikke i vannet og ikke på bildene.

Delfinen lever lenger sør, men med varmere vann kommer de nordover. Delfinen opptrer vanligvis i flokker på 5 - 6 dyr, men i følge Store Norske er flokker på 1.000 delfiner ikke direkte sjeldne. Unge hanner kan imidlertid streife rundt alene. Delfinen er selvfølgelig en hval, så den må opp for å puste. På et par av bildene kan en tydelig se at hvalen blåser vann ut av pustehullet. På store hvaler kunne utkikken på hvalbåtene se denne blåsten på lang avstand.

De kan bli 2 til 2,5 meter og denne var nok rundt 2. Vekta er da rundt 70 - 80 kg.

I Svartehavet ble det fanget opp til 200.000 delfiner hvert år. Fangsten resulterte selvfølgelig i redusert bestand.

Flere bilder legges ut i fotoalbum «Brygga på Båsløkka»: Brygga på Båsløkka