Ellen med kunstutstilling i Tønsberg

Utstilling i Vestfold Kunstsenter

red 2 for Veierlendingen

IMG_0572
Bildetekst: Lørdag 4. oktober åpnet Ellen en utstilling i Vestfold Kunstsenter i Tønsberg. Ellen viser akvareller og oljemalerier. Ellen sier selv at livet på Veierland betyr mye for hennes uttrykk.

Ellen Rishovd Karlowicz
Ellen er nok vår kunstner fremfor noen. Hun har sin bakgrunn fra Statens kunstakademi i Oslo, Kunstakademiet i Warszawa, Statens Håndverks-, Kunst- og Industrihøgskole (Malerlinja Oslo) og Atelier Warsinski. I tillegg har hun utdannelse fra Statens utsmykningsfonds konsulentutdannelse (Oslo) og Praktiskpedagogisk utdanning (Akershus).

Jeg kan bare ikke ramse opp alt hun har gjort. Hun har mottatt flere stipender, blant annet polsk statsstipend. Hun har hatt en rekke separatutstillinger i Oslo og flere steder i Vestfold.

Hun har deltatt i bortimot 20 kollektive utstillinger. Hun har vært kunstkonsulent ved en rekke offentlige bygg og deltatt i utsmykning av andre offentlige bygg.

Hennes merittliste er mye lenger selvfølgelig. Her på Veierland sitter hun nå i gruppa som har jobbet med etterbruk av veierland skole.

Utstillingen
Denne gang er det altså i Vestfold kunstsenters lokaler i Tønsberg hun stiller ut. 21 verker. Av disse er det 6 olje på lerret og 15 pastell. Lokalene var fulle når vi var innom. Utstillingens tema var Steder. Mer hjelp fikk du ikke — alle verkene var uten tittel.

Ellens verker henger i mange private hjem — selvfølgelig. Bare mens vi var på besøk i utstillingslokalene kom det opp flere orange markeringer som indikerer solgt.

BKH utstillingsstipend fra Vestfold Kunstsenter 2014
BKH ---> Bildende Kunstneres Hjelpefond

I forbindelse med åpningen av utstillingen ble Ellen tildelt «BKH utstillingsstipend fra Vestfold Kunstsenter 2014». Her er teksten fra tildelingsbrevet:

IMG_0538

Bildetekst: Galleriet ble etter hvert ganske trangt under denne første dagen.

_____________________________________________________

BKH utstillingsstipend fra Vestfold Kunstsenter 2014

på kr. 20.000,- tildeles

ELLEN RISHOVD KARLOWICZ

Ellen Rishovd Karlowicz er aktuell med utstillingen
STEDER
Som vises i Vestfold Kunstsenter til og med 16. november.

Hvert år har landets Kunstsentre gleden av å få tildele i alt kr. 80.000 i stipender og produksjonsstøtte til kunstnere i sin region på vegne av Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Fjorårets tildelinger gikk til kunstnerne AK Dolven, Hanne Friis, Anna Widén og Ståle Sørensen i prosjektet «Måneskinnsstien – Munch 150» i Åsgårdstrand.

BKH tildelinger fra Vestfold Kunstsenter i 2014 ble valgt ut av Kunstnerisk Råd, som bestod av kunstnerne Silje Almås, Maria Ryan Sondresen, Tollef Thorsnes og Lena Søeborg, og deretter godkjent av kunstsenterets styre.

Ellen Rishovd Karlowicz er utdannet ved kunstakademiet i Oslo og Warszawa i Polen der hun også traff sin mann billedhoggeren Jazek Karlowicz.
Hun debuterte i anerkjente Galleri 27 i Oslo i 1998 og har siden flere separatutstillinger blant annet i Vestfold Kunstsenter i 2002.

Mange vestfoldinger kjenner Ellen gjennom hennes arbeide i Vestfold Kunstsenter der hun var engasjert i formidlerstilling fra 2011 - 2013, som kunstner og ildsjel bosatt på Veierland, kunstkonsulent i utsmykking av offentlige bygg, kunstner som reiser rundt med prosjekter i Den Kulturelle Skolesekken, tillitsvalgt i Vestfold Bildende Kunstnere… listen er lang. Ikke like mange kjenner hennes kunstneriske virke.

Styret i Kunstsenteret ville se hennes nye arbeider og i 2010 inviterte de Ellen til å stille ut i 2012. Våren 2011 ble Ellen imidlertid engasjert i halv stilling i kunstsenteret og som en konsekvens av dette sa hun fra seg utstillingsplassen.
Dessverre måtte kunstsenteret gi slipp på denne dyktige medarbeideren ved utgangen av 2013, budsjettet strakk ikke til.
Vi benyttet imidlertid anledningen til å fornye vårt ønske om utstilling og Ellen svarte heldigvis ja!

Utstillingen er nå en fargerik og poetisk realitet og fyller Vestfold Kunstsenters lokaler med 21 forunderlige steder uttrykt i pasteller og malerier.

Det er en glede å få tildele årets utstillingsstipend til Ellen Rishovd Karlowicz.

Styret i
VESTFOLD KUNSTSENTER
for
Silje Almås Kristin Røed
Styreleder daglig leder
_____________________________________________________

For min egen del
Siden dette ikke er en ordentlig nettavis, men mer en lissomavis tar jeg med litt personlig.

IMG_0736

Bildetekst: Bildet er fra vår stue i huset på Veierland. Maleriet som får lov til å dominere stua er malt av Ellen.