Vellykket julemarked

Veldig vellykket julemarked på Veierland • Dagros

red 2 for Veierlendingen

Lørdag 23. november var det julemarked på Dagros. Det åpnet klokken 11:00 og stengte klokken 16:00. Vi gratulerer Caroline Tangerud med vellykket arrangement.

IMG_0253
Bernt Kasberg Evensen (hatt og røde bukser) er historiefortelleren som fyller høyballene rundt bålet.

Det var salg av spekemat, pyntede julenek, syltetøy og eplejuice. Det var brød, røkt fisk og tørket frukt. Det var smultringer, fuglekasser, julekake og jordskokk. Det vart marsipan, pepperkaker, sokker, vanter og votter. Det var julepynt, tørket sopp, leverpostei og konfekt. Det var syltede plommer, rognebærgele, blå poteter, tennbriketter og julegrøt. Det var varme smultringer, pølse i brød, strikkede julekuler, tegneserier og chiliolje. Og helt sikkert andre ting også.

Det hele skjedde inne på plassen til Dagros der du fikk øl og aquavit samt en julegløgg med rom og smør. ... eller saft, Farris, Cola eller hva det nå var som sto i den hylla.

Til slutt må vi si noen ord om bålplassen. Bålplassen var omkranset av høyballer der folk kunne sitte rundt bålet med en julegløgg og høre historiefortelleren legge fram flotte historier om troll under broer og mus i votter. En helt unik atmosfære som historiefortelleren, Bernt kasberg Evensen, har all ære for. Den mannen en ressursperson på Veierland!

Markedet ble meget vellykket. Skal det komme flere til markedet må det settes opp ekstraferger. Fergen var nemlig full. Det var 80 som ville med fergen på en av turene.

Selv hadde vi (kona og jeg) egen bod. Vi tegnet og snekret i fjor — naboen har laget maken. Vi var utsolgt på julenek, chiliolje, marsipan og brente mandler. Hadde vi ikke kjøpt så mye fra nabobordene så hadde vi tjent penger på dette. We are only in it for the money het en LP (slå det opp) fra Frank Zappa en gang. Det var ikke vi, men vi synes det er moro med forberedelsene og ekstra moro er det selvfølgelig når folk er interessert i det du selger.

Denne dagen var det bortimot 10 andre julemarkeder i Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme. Allikevel var det Veierlands julemarked som fikk en hel full side i Tønsberg Blad. Eller som en av de besøkende uttrykte det: «Nå har jeg vært på flere julemarkeder, men dette er i A-klassen».