Persontransport

red 2 for Veierlendingen

Nye løsninger
Det er hytteeiere som trenger eller ønsker persontransport fra ferge til hytte. Det er fastboende som får besøk av venner og familie som trenger eller ønsker transport til og fra ferge. Dette ble vanskelig når Svein, som har kjørt båt- og biltaxi i mange år, ble syk og døde nå i våres.

Her om dagen ble vi imidlertid kontaktet av Unn Smitt-Amundsen som hadde testet øyas nye transportløsning. Unn synes turen til hytta blir vel lang når fergen bare går til Vestgården, eller hun skal ha med seg mye bagasje. Hun valgte derfor å prøve Atles (Veierland hytteservice) nye tilbud. Her er det plass til to personer og litt bagasje.

Unn sier at det var en veldig behagelig tur.

IMG_6073_PNG

Unn på tur med Veierlands Traxi.

Teknisk
Begrensningen på to personer kommer av veitrafikkloven som sier at det kan fraktes inntil to personer i transportkasse på traktor. Du kan velge mellom en eller to godstoler, eller en hagebenk for fine anledninger. De som har prøvd løsningen smiler fra øre til øre, og sier det er morsomt og behagelig. Kassen er montert bak de store bakhjulene. Derfor merkes ikke dumper på samme måte som ellers på traktoren.

Om vinteren er det som å kjøre kanefart. Man tuller seg inn i skinn og tepper og nyter turen.

Eldre trenger ikke å klatre opp i et bilsete….her senkes alt ned på bakken, og det er bare å sette seg rett inn. Derom du kommer med rullator eller rullestol, så fjernes den nederste lemmen og du triller rett ombord.

Traktoren kommer fram der ingen skulle tru at nokon ville bu. Ikke så fort kanskje — men i vanlig Veierlandstempo.

Traxi
Noen kloke sjeler på øya kom opp med et passende navn også: «Traxi».

Atle har etterhvert hatt mange oppdrag med denne løsningen. Også på vinteren.

Flere som kan kjøre?
Atle oppfordrer de som ønsker en ny transportløsning med bil på øya til å se nærmere på «Traxi»-løsningen. Fordelene er mange, og traktorene har vi allerede på øya. Det er ikke alltid Atle kan stille. Da hadde det vært fint om det var flere å ringe til. Selve kassen kan brukes til utrolig mye annet også.

Vi håper at denne løsningen gjør at vi kan unngå flere biler på øya. Det er veldig viktig for Veierlands identitet. Vi må tørre å være litt sære. Det er en del av idyllen her ute.

Mer info finner du om du klikker annonsen for Skyssbåten eller Veierland hytteservice på våre annonsesider:
Klikk her for å komme til annonsesidene.

IMG_1569


ukjent