Gressklippere og damestrømper

Gressklipperen på fotballbanen

red 2 for Veierlendingen

comment_fl1OOHXDiOFmuy16l5HpMGmEAQWvEXxe
Bildetekst: Økologisk plenklipper. Den klipper, fjerner gresset og gjødsler. Alt i en og samme operasjon. Rask? Nei, ikke på klippingen. På den annen side --- du snekrer den selv i løpet av et par korte kvelder.
Gressklipperen på vellet fusket i fjor høst. Vanskeligere og vanskeligere å starte. I våres var den så uvillig at det nesten ble bestemt å kjøpe ny. Som en siste mulighet sa jeg at dersom den ble fraktet hjem til meg så skulle jeg se på den.

Så en dag sto den der. Jeg dro og dro i snora. Så byttet jeg plugg og sjekket at der var gnist. Så dro jeg igjen. Dro og dro. Jeg vil tro at denne drajobben alene ville kostet adskillige 100-lapper på et middels utstyrt helsestudio.

Til slutt måtte jeg kaste inn håndkle og tuslet ned til naboTore som vet mye mer om gressklipping enn meg. Han er medlem av et lite klippelaug som har spleiset på en sånn som de sitter på. Han kom og fikk se.

Det som lett skjer med sånne motorer er at det blir en masse olje i luftfilteret. Da klarer den visst ikke å dra inn nok luft og den drukner i bensin. Nå går gressklipperen enda en sesong --- med en smålekker damestrømpe der filteret skulle vært. Men det var meg som slipte knivene --- helt sikkert og kors på halsen.