Filmkveld i morgen


I morgen er det filmkveld

red 2 for Veierlendingen

I morgen, lørdag, vises to filmer. Melding fra Ellen Solberg.

Persson i Parken er kveldens barnefilm. Den har ingen aldersgrense, begynner klokken 17:00 og jeg vet nada om den filmen.

imgres
Easy Rider begynner klokken 21 og har aldersgrense 15 år. Denne filmen husker jeg godt. Dette var en kultfilm fra min ungdom og en film vi måtte se. Musikken fra filmen ble spilt på alt som spilte musikk. Dette var midt i hippieperioden og musikken var deretter.

Filmen var en blanding av musikk, naturskildringer, dype og spennende beskrivelser av mennesketyper og kanskje en hyllest til Amerika. Den var med på å skape sjangeren Road Movies. Hovedrollene ble spilt av Jack Nicholson, Peter Fonda og Dennis Hopper.

Det som sitter er musikken. Senest i går hørte jeg Steppen Wolf med The Pusher (ligger på CD i bilen). Born to be Wild er også en Steppen Wolf låt jeg gjerne lytter til. The Weight er også noe jeg veldig gjerne lytter til. Tror han som spilte denne i filmen het Smith, min versjon er med the Band (bob Dylands faste band i mange år). If 6 was nine ligger også på iPodden min. Dette er vel en av Jimi Hendrix bedre låter synes jeg. Bob Dylan presenterte sin Its Allright Ma (I`m only bleeding) i denne filmen. Dette er også en jeg har på min ipod. Må få nevne Ballad of Easy Rider også, selv om jeg ikke har den i mitt arkiv. Det er Roger McGuinn som står bak den versjonen som er i filmen. Den vi i blant hører på radio er sannsynligvis innspilt av the Byrds.

Det er ikke noen annen film som har hatt så stor innflytelse på mine musikkvalg i alle fall. Gå, se og lytt.