Mari — Ny Veierlending

Screenshot 23-02-13 16:07

Lille Mari
Lille Mari er en stolt liten Veierlending som gleder seg til å vokse opp i et (nesten) bilfritt miljø med masse flott natur og deilige strender :-)

Mari var 51cm og 3.870 når hun ble født.

Turid var hos jordmor fredag ettermidag og fikk litt "stripping", dvs en stimulasjon som gjøres om det er modent nok for å sette igang prosessen. Det kan da gå fra noen timer til en uke før fødsel. Turid har jo gjort dette noen ganger før, og var ganske klar på at "i natt blir Mari født". På vei hjem sa vi fra til Freddy og han lovte å sove med telefon på hodeputa :-). Vi sendte også melding til Kjell Henrik og Kristina som hadde lovt at vi kunne love ATV, og bilen var på plass utenfor huset i løpet av null tid.

Og ganske riktig; etter bittelitt søvn ble pappa vekket litt før ett natt til lørdag med beskjed om at nå bør vi reise snart. Vi sto opp og ringte til sykehuset og til Freddy. Han lovte å være på plass på Vestgården rett over halv to og ta med varmt vann og kluter om det skulle være hastverk :-) Forutsetning for fødsel på ferja var at navnet ble Fredrikke, det ble det heldigvis ikke.....

Snille naboer, Kjell henrik og Kristina, hadde satt ATV på utsiden av huset så det var bare å kle på seg, finne fram den ferdigpakkede bagen og kjøre til Vestgården. Der ble vi hentet av Freddy og kjørt over. EN litt småstressa pappa løp og hentet bil og vi kjørte til sykehuset. Pappa har nok sjelden brukt kortere tid på å skrape vinduer..... For det var så klart kaldt, snø og vind :-)

Uten dramatikk kom vi til sykehuset og Turid ble lagt på plass og undersøkt litt over to. Erfaren som hun er gjorde hun alt riktig og 04.46 ble Mari født og lagt til brystet med en stolt førstegangspappa som hadde "hjulpet til" under hele fødselsen. Første hun gjorde var å begynne å suge på puppen, så instinktene var i orden :-) Fødselen gikk veldig bra både for mor og barn og absolutt alt er som det skal være med begge to :-)

Turid ble trillet inn på et tremannsrom etter å ha fått dusjet litt og slappet av med Mari, da ble pappa kastet ut. Dette var bare for mødre og barn var den klare beskjeden fra en brysk sykepleier. Pappa tok bilen og kjørte til Tenvik, sov et par timer med motor og varme igang og var tilbake på sykehuset ca kl 10.30. Der var en lykkelig mor og en sovende Mari (som forøvrig har fortsatt å være supersnill og sover godt om natta uten skriking - er nok Veierlandlufta som gjør det :-)

Med mor og datter i fin form var det ingen grunn til å være for lenge på land, så vi reiste så fort vi fikk klarert det med barnelegen. Dessverre var det kø til ham så vi var ikke ute av sykehuset før rundt halv to... Men ca 11 timer fra vi kom på sykehuset til vi var ute igjen var vel ikke så halvgærnt allikevel :-)

Etter en liten tur innom tante og onkel på Vestskogen, var det 15.10 ferja ut til Veierland igjen. Freddy mente at Mari på drøye ti timer måtte være den yngste noen gang som har tatt ferjeturen over - ikke så værst bare det :-)

I dag er Mari en uke gammel og er verdens skjønneste og snille lille baby (bare se på bildet....)

De på land skjønte ikke hvordan vi turte å være her ute så nærme fødsel; "hvordan skal dere komme i land", " tenk om det der is", "det er ikke biler der" etc har vi hørt. Men "alle" har tilbudt seg å kjøre og passe barn og bikkje og fergeskipperne har gitt sine private tlf nummer med beskjed om å ringe nårsomhelst. For oss gikk alt på skinner takket være god hjelp fra naboer og andre. Som Turid sa; jeg brukte jo lenger tid til sykehuset fra Sandefjord enn fra Veierland...

Dette ble ganske litt mye informasjon - men pappa er så stolt og vil gjerne fortelle ALLE ALT :-)

Veldig koselig at du/Dere vil skrive om Mari forresten. Bare å bruke bilde også om det kan brukes.

Hilsen fra Kjetil og Turid